13 Ağustos 2013

37


Edwyn Collins - A Girl Like You

İlk yarısı başka, son yarısı bambaşka bir yaş oldu 37..
Ve ben 37. Yaşıma dün akşam çekildiğim yukarıdaki son fotoğrafımla ve bu çok sevdiğim keyifli şarkı ile veda etmek istiyorum..

İlk yarıda her açıdan her şekilde mağlup iken ve hatta oyunun böyle biteceğine emin, artık hiç umudum kalmamışken.. Bir devre arası vermiştim, oynayacak gücüm kalmadığından.. Şimdi burada tek tek yazmayacağım çünkü o günleri tekrar hatırlamak ve o nefessizliğe geri dönmek bile istemiyorum.. Ama “her şeyin üst üste gelme” durumunun en tavan hallerini yaşadım. Tutunabileceğim iyi giden tek bir şey yoktu hayatımda. Ev, aile, aşk, iş.. hepsi çökmüş durumdaydı. Ve ben düzeltmek için uğraştıkça hepsi daha beter oluyordu. Çabalamasam olmuyordu, çabalasam hiç olmuyordu.. En sonunda dibe vurdum ve bıraktım her şeyi.. En fazla ölürüm ne olacak ki dedim.. Ama gerçekten Her Şeyi bıraktım.. Ve devre arası verdim..

İşte ne olduysa o ara oldu.. Sanki bir mucize geldi dokundu hayatıma.. İkinci yarıda yavaş yavaş her şey düzelmeye başladı. Umursamamayı öğrendim en başta.. Sonra küçük adımlar atmayı.. Sonra sakin kalmayı.. Ve en önemlisi de artık bekleme ruh halim ile kararsız ruh halimi tamamen sonlandırdım. Ve ikinci devre harika bir şekilde toparladı dağılan taşları hayatımda.. 

Kızımla çatışmalarımız bitti, yeniden kanka olduk :) Bu en önemli sorundu hayatımda 2012 yılında.
Çok emek verdiğim ve çok istediğim ilişkimin ne yaparsam yapayım olmayacağını anlayıp kabullendim. Ve bıraktım ipin ucunu.
Sanayiye ve insanın ömrünü tüketen ortamlara geri dönmemeye karar verdim. Ve bambaşka yollar açtım kendime.
Bir Sinema Kulübü kurdum;  içindeki herkes çok mutlu, çok şey öğreniyor ve gün geçtikçe sayıca sürekli büyüyen kocaman bir aile olduk.. Ve bu sayede yıllar sonra ilk defa Bursada gerçekten zaman geçirmekten keyif aldığım bilgili birikimli kültürlü arkadaş gruplarım olmaya başladı. Sürekli yeni insanlar ve yeni hayatlar tanımak ise üstüne bir ikramiye gibi..
kapakbak.com” projemi sevdiklerimin yardımıyla hayata geçirdim..
Çok iyi bir ortaklık teklifi aldım, acele etmeyip iyi değerlendirip herkesin hayat seviyesini yükseltecek bir oluşumun beyin fırtınası dönemindeyiz..   
İngilizce eğitimine başladım. Öğretmenim bir yandan bana İngilizce öğretirken bir yandan da resmen psikologum oldu. Ben kulüptekilere terapi yaparken, öğretmenim de bana yapmaya başladı İngilizce :) İngilizce sohbet etmeye çalışırken ona her şeyimi anlatır oldum çünkü. Ve hayattaki duruşunu, hayata baktığı pencerelerini hep sevdiğim bu muhteşem kadın bana; unuttuğum ama hakkım olan her şeyi yeniden hatırlattı. Ve hatırlatmaya devam ediyor.
Son iki yıldır yitirdiğim özgüvenim yeniden kendine geldi. Özümdeki kadına dönüyorum aslında. Kendini seven, kadın olmaktan utanmayan, hayatına ve özgürlüğüne ve kendine sahip çıkıp hakkını koruyan.. Kendini yine eskisi gibi güzel ve güçlü hisseden.. İçimdeki uzun zamandır bastırılmış tutkulu kişiliğime geri dönüyorum..

Yıllardır olmadığı kadar yoğunum, ve çok fazla yoruluyorum ama yıllardır olmadığı kadar da huzurla ve mutlulukla yatıyorum yatağa artık.. Çünkü sevdiğim her şey hayatımda.. Sevmediğim her şey de hayatımın dışında. 

38. yaşımdan dileğim, bu gidişatın böyle devam etmesi. Kızımın eğitim hayatının güzel bir dönüm noktasından geçmesi, güçlenmesi. Ortaklık planlarımızda doğru kararı verebilmek ve hayata geçirebilmek. kapakbak.com un yolunda hızla ilerlemesi.. Sinema kulübümüzün hız kesmeden ilerlemesi :) Ve bir de kardeşimin evlilik yolunda istediği gibi ilerleyebilmesi.. Ve elbette sağlık sıhhat hepimiz için..

37. yılım bir dönüm yılı oldu resmen.. 38. Yılım da başlangıçlar yılım olsun..
Her daim Sevgiyle..

92 yorum:

Leylək Xəlifə dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun. Sevgi ve mutluluklar dilerim :) herşeyin en güzeline layıksın sen.

banu dedi ki...

yeni yaşın uzun süredir hakettiğin ve beklediğin en güzel şeyleri getirsin sana canım dostum benim :)))) bu arada dipteyken bile baya bi güçlüydün :)))seni seviyorum nice güzel yaşlara :)

7.oda dedi ki...

Teşekkür ederim Sabinacım :)

7.oda dedi ki...

Ben de seni seviyorum canım dostum :)

Hüseyin Begdeş dedi ki...

Umarin iki yarili gecen bir yilin onumuzdeki yil ve yillarda tamaminin ikinci yarisi gibi gecmesi olacaktir senin icin temennilerim.

Diyor ya yazitta "hayat karsilastiginiz firtinalarla degil gemiyi limana yanastirip yanastiramadiginiz ile ilgilenir" bu felsefeden yola cikarak hepimizin firtinalarla bogusup dogru rotaya girebilmek adina kavgamiz devam ediyor ve soluk alip verdikce devam edecek sanirim. İdealler, beklentiler, sorumluluklar, sevgiler, mutlu olma istekleri bitmeyecek. Kimi zaman uzulup aglayacagiz kimi zaman basarmanin hazzini doyasiya tadacagiz.

Senin adina ikinci yarida silkelenip kendine geldikten sonra gecmiste bile dogru dediklerinin yanlislarini farkederek mutlu olacagin en dogru rotayi bulmussun ve bu mutluluk verici.

Umarin sana gore 38 bana gore 1nci yasin sana diledigin herseyi yaptirabilen cabalarin ve sansinla dopdolu ve mutluluk icinde gecen ve sonraki yillarinin feyz ve ornek alacagi bir yil olur.

Bir ara bende ozetle hikayemi anlatirim sana, bu tip soylencelerde isin haz veren tarafi icindeki duygulari ertesi gunu dusunmeden, anlattiginda anlayabilecek ve seni sen oldugun icin, oldugun gibi kabullenecek dost, arkadas ve sevgiliyle bir arada olabilmek aslinda. Yoksa pek cogumuzun zaman zaman yaptigi gibi huzunlenmek icin bekledigimiz ya da geldiginde bizi huzunlendiren gecelerin duygu yogunlugu hayatimizi parsellemeye devam edecek.

Ve cocuklarimiz onlarin varligi degil mi hayata dort elle sarilmamizi saglayan. Kokusunu duymadan, sikica sarilip koklamadan, bir gece bile annesine gittiginde daha yataga girmeden ozledigimiz.

İyi ki varlar ve iyiki hayatimizin anlamilar.

Sevgiyle, iyi ki dogdun :)

7.oda dedi ki...

ne güzel yazmışsın Hüseyin:)evet hayat ara ara bizi hep yoklayacak zaten. iyi dileklerin için çok teşekkürler.. aynılarını senin için de diliyorum :)

Denis Bucins dedi ki...

Koskocaman mus mutlu yaşlar dilerimmm

7.oda dedi ki...

sağol Denis :))

Sevinç dedi ki...

Çok mutlu yaş diliyorum Canım Fatoşcum.Öyle güzel anlatmışsın ki yine, okurken boğazım düğümlendi sonrasında da sonsuz umut umut oldu içim...Doğum günün kutlu olsun.Sevgiler.

7.oda dedi ki...

Çok sağolasın Sevinçcim, artık bu yaşımda İzmirde bir kahveni içeceğim inan :)

Sevinç dedi ki...

Çok mutlu olurum:))

Sabo dedi ki...

Sağlıklı mutlu nice nice yıllara. Doğum günün kutlu olsun. Sevgilerimle

7.oda dedi ki...

Çok teşekkür ederim :) İstanbula gelince hediyemi isterim :)

Hüseyin Selçuk dedi ki...

MUTLU YILLAR

Mert Yalçın dedi ki...

iyi senelere

Kenan Deşis dedi ki...

mutlu yıllar efendım (:

7.oda dedi ki...

teşekkür ederim Hüseyin abi :)

7.oda dedi ki...

Teşekkürler Mert :)

7.oda dedi ki...

Teşekkür ederim Kenan :)

Zeynep Çetin dedi ki...

mutlu senelere güzel hatun

7.oda dedi ki...

sağolasın Zeynepçim :)

Cem Kuruçay dedi ki...

nice mutlu sağlıklı huzurlu yaşlaraaa efenimmm :)) profilinde yanlış yazmışsın sanırım 37 yazıyor..2 yerine 3 olmuş o :))

7.oda dedi ki...

Cem çok teşekkür ederim, alemsin yauv :))

Goxl dedi ki...

nicelerine.. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZaTEdi9tKDM

7.oda dedi ki...

Teşekkürler Goxl :)

Ahmet E. dedi ki...

bazı tanışıklıkların iyi ki!liği hep başka oluyor. yıllar sonra karşılaşan iki eski sevgilinin birbirine sarılma anındaki mutluluğa benzer bir şey duyduruyor bu tanışıklık. ilk paylaştığınızda söyleyecek bir şey bulamamıştım. olan- biten, olamayan onca şeye, tüm hayat haksızlıklarına karşın, sevinci çok olsun yeni yaşınızın diyeceğim. İyi ki doğdunuz Fatoş Hanım. sevinci çok olsun yeni yaşınızın..

7.oda dedi ki...

Ahmet, çok teşekkür ederim
ne güzel bir tanışıklık bizimkisi
senin kelimelerinde rengini bulan..

Emre Ö. dedi ki...

Kalan ömrün hep 37.yaşının son yarısı gibi olsun. sen hep en mutlusu ol ve daima gülümse. zira insanların ve kızının sana ve sinema klübüne ihtiyacı var. ve kapakbak... ilk günden beri destek olamasam da hep inandığım projen. onu asla bırakma sımsıkı sarıl.. ha bu arada ben hayatına girdiğim insanlara hep şans getiririm (kendimede pay çıkarayım dedim) kalan yılların hep yanında olsun nice senelere...

7.oda dedi ki...

Emrecim, çok teşekkürler.. Şans konusunda da kesinlikle haklısın.. o devre arasını çok iyi biliyorsun benim :)

Refik dedi ki...

daha nice mutlu yıllara

7.oda dedi ki...

Teşekkür ederim Refik :)

Emrah dedi ki...

Mutlu yillar :)

7.oda dedi ki...

teşekkürler Emrah :)

Burak Yılmaz dedi ki...

rakamlarin onemlerini kaybettigi binlerce yuzyildan siyrilan sen, yeni yuzyilinda doyumsuz mutluluklarla savrul.

7.oda dedi ki...

:)) sağolasın Burak :)

Özgür Sorgal dedi ki...

KIZINLA BERABER MUTLU YILLAR GEÇİRMENİ DİLERİM

7.oda dedi ki...

Çok teşekkür ederim Özgür :)

Nurcan İmir dedi ki...

nice nice senelere:))sewgiler..

7.oda dedi ki...

teşekkür ederim, gelemedim ziyaretinize ama geleceğim :)

Gökhan dedi ki...

Doum gunun kutlu olsun ikinci yarı

Aysel Özkan dedi ki...

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN MUTLU YILLAR

7.oda dedi ki...

Gökhan :) saol erdek yolu arkadaşım :)

7.oda dedi ki...

Aysel, çok teşekkürler :)

Oğuz Atçı dedi ki...

Nice mutlu ve sağlık dolu yaşlara 7nci ODA ...

7.oda dedi ki...

Çok teşekkür ederim Oğuz :)

Miguel Angelo dedi ki...

Nice Mutlu yıllara Fatoş hanım

7.oda dedi ki...

Çok teşekkür ederim Miguel :)

Burcu dedi ki...

çok mutlu senelerin, sağlıklı kocaman bir ömrün olsun... çok yaşa :)

7.oda dedi ki...

Burcucum, çok sağol :)

Halil Garip dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun.nice mutlu yaşlara....:)

7.oda dedi ki...

çok teşekkür ederim Halil :)

Galip Çetiner dedi ki...

Mutlu, huzurlu ve hayırlı bir ömür dileğiyle yeni yaşınız kutlu olsun Fatoş hanım, selamlar...

7.oda dedi ki...

Teşekkür ederim Galip Bey :)

Yüksel Kaledji dedi ki...

Dogum gunun kutlu ve mutlu olsun !!! Neyse hayirlisi o olsun....mutlu ol yetter...

7.oda dedi ki...

Çok teşekkür ederim Yüksel Bey :)

Şengül Mercan dedi ki...

nıce senelere..

Sinem Mutlu dedi ki...

nice yıllara:)

Murat Ergen dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Fatoş. Sevdiklerinle nice mutlu yıllara..........

Turgay Çayırağası dedi ki...

yeni yaşın sana sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim

Uğur Güçlüten dedi ki...

Nice yeni yeni yaşlara sevdiklerinizle ve sevildiklerinizle, mutlu, huzurlu sağlıklı ve neş'e içerisinde girmeniz temennilerimle değerli arkadaşım

Keremcan dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun canımcımmm) Öpüyorum çok çokk) Moskovadan sevgilerrr)

Hayal Aydede dedi ki...

Sevgili Fatoş, yeni yaşın yeni güzel haberler, tatlı sevinçler, küçük büyük mutluluklarla gelsin..Doğum günün kutlu olsun..

Derya Özkan dedi ki...

Ne kadar güzel bir kadınsın. Keşke ilk ben tanışsaymışım seninle :)

Nalan Öztürk dedi ki...

nice mutlu yıllara güzelim iyi ki doğdun:))))

Raci Üçyıldız dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun... :)

Öğrendim ki...
Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız.
Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz,
Gerisini karşı tarafa bırakırsınız.

Öğrendim ki...
Güveni geliştirmek yıllar alıyor,
Yıkmak bir dakika.

Öğrendim ki...
Hayatında nelere sahip olduğun değil Kiminle olduğun önemli.

Öğrendim ki...
Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün
Ama sonrası için bir şeyler bilmek gerek.

Öğrendim ki...
Kendini en iyilerle kıyaslamak değil
Kendi en iyinle kıyaslamak sonuç getirir.

Öğrendim ki...
İnsanların başına ne geldiği değil
O durumda ne yaptıkları önemli.

Öğrendim ki...
Ne kadar küçük dilimlersen dilimle
Her işin iki yüzü var.

Öğrendim ki...
Olmak istediğim insan olabilmem
Çok vakit alıyor.

Öğrendim ki...
Karşılık vermek
Düşünmekten çok daha basit.

Öğrendim ki...
Bütün sevdiklerinle iyi ayrılman gerek
Hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun.

Öğrendim ki...
'Bittim' dediğin andan itibaren
Pilinin bitmesine daha çok var.

Öğrendim ki...
Sen tepkilerini kontrol edemezsen
Tepkilerin hayatını kontrol eder.

Öğrendim ki...
Kahraman dediğimiz insanlar
Bir şey yapılması gerektiğinde
Yapılması gerekeni
Şartlar ne olursa olsun yapanlar.

Öğrendim ki...
Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor.

Öğrendim ki...
Bazı insanlar sizi çok seviyor
Ama bunu nasıl göstereceğini bilemiyor.

Öğrendim ki...
Ne kadar ilgi ve ihtimam gösterseniz de
Bazıları hiç karşılık vermiyor.

Öğrendim ki...
Para ucuz bir başarı.

Öğrendim ki...
En iyi arkadaşla sıkıcı an olmaz.

Öğrendim ki...
Düştüğün anda seni tekmeleyeceğini düşündüklerinden bazıları
Kaldırmak için elini uzatır.

Öğrendim ki...
İki insan aynı şeye bakıp
Tamamen farklı şeyler görebilir.

Öğrendim ki...
Aşık olmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidi vardır.

Öğrendim ki...
Her şartta kendisiyle dürüst kalanlar
Daha uzun yol yürüyor.

Öğrendim ki...
Hiç tanımadığın insanlar, iki saat içinde, senin hayatını değiştirir.

Öğrendim ki...
Anlatmak ve yazmak ruhu rahatlatır.

Öğrendim ki...
Duvarda asılı diplomalar
İnsanı insan yapmaya yetmez.

Öğrendim ki...
Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa, anlam yükü o kadar azalır.

Öğrendim ki...
Karşısındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında çizginin nereden geçtiğini bulmak zor.

Öğrendim ki...
Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez.
Gerçek aşkların da!

Öğrendim ki...
Tecrübenin kaç yaşgünü partisi yaşadığınızla ilgisi yok,
Ne tür deneyimler yaşadığınızla var.

Öğrendim ki...
Aile hep insanın yanında olmuyor.
Akrabanız olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz.
Aile her zaman biyolojik değil.

Öğrendim ki...
Ne kadar yakın olursa olsunlar
En iyi arkadaşlar da ara sıra üzebilir.
Onları affetmek gerekir.

Öğrendim ki...
Bazen başkalarını affetmek yetmiyor.
Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekiyor.

Öğrendim ki...
Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın
ünya sizin için dönmesini durdurmuyor.

Öğrendim ki...
Şartlar ve olaylar, Kim olduğumuzu etkilemiş olabilir.
Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz.

Öğrendim ki...
İki kişi münakaşa ediyorsa, Bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez.
Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez.

Öğrendim ki...
Her problem kendi içinde bir fırsat saklar.
Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır.

Öğrendim ki...
Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pişmanlığın uzun yıllar sürüyor.

Ataol Behramoğlu

Ahmet Öz dedi ki...

Hersey gonlunce olsun :)

Sanem Sevgili dedi ki...

Dogum gununuz kutlu olsun!

İngilizce öğretmenin :) dedi ki...

Dogum gunun kutlu olsun fatoscum, yasamin her ani dalgali deniz gibi bir yukardasin bir asagida...
ama onemli olan her halin sonsuza surmeyecegini bilerek o an sahip oldugumuz acinin da mutlulugun da dibine kadar tadina varmak ve onu asmak...
Bizi biz yapan bu deneyimler... sevgiler...
hayallerini doya doya yasayacagin nice yeni yaslar gelsin sana:)))

Funda dedi ki...

nice yaşların olsun canım

Nik Uzunov dedi ki...

Yeni yılın geride kalanlardan güzel, keyiflerin gıcır olsun. İyi yaşlar

Ferit Dinçer dedi ki...

Akla kazınacak kadar zekasını kullanabilen, güzelliği ile istediğinde akıl alabilecek hatuna nice mutlu sağlıklı seneler ;))

Esin Karakaş dedi ki...

Nice güzel yaşlara canım

Fatma Vural dedi ki...

Yeni Yasin kutlu mutlu olsun Fatoscum.... Sevdiklerinle nice guzel yaslara....

Ali Aydın dedi ki...

Mutlu yillar Fatos'cum!

Barış dedi ki...

37. Yasindan sonraki donusumun ve yeniden dogusun harika... hayata bakis acin algilaman ve yorumlaman olaganustu....

cinar dedi ki...

doğum günün kutlu olsuuuun :) ruhundaki o dinginlik yazından okunuyor, hem güzel hem umut dolu.. bundan sonra da bu şekilde devam etsin umarim. hayatı dilediğince yaşayabilmek en büyük lütuf zaten bence de.. sevgiler.

Talip Kaya dedi ki...

Mutlu, sağlıklı, güzel bir yaş geçirmen dileğiyle. Yeni yaşın kutlu olsun.

Hande dedi ki...

Yazın beni duygulandırdı. Herkesin kendinden bir şey bulacağı bir hikaye bu. Hayatının bundan sonra daha mutlu geçmesi dileğiyle doğum günün kutlu olsun.

Nuran dedi ki...

:) doğum günün kutlu olsuuuuuun. Her günün tatlıi şanslı, uğurlu, bol sürprizli, sevgi dolu ve rengarenk geçsin. :)

Meral dedi ki...

Ne güzel yazmışsın 37.yaş ile yazını. Bildiğin burnumda hafif bir sızı hissettim, duygulandım resmen.. Belki bir zamanlar dibi görüp yukarı çıkanlardan biri olduğum içindir. :) Gerçekten inanıyorum ki her şey gittikçe daha güzel olacak çok daha güzel yaşların olacak :)

Ömür dedi ki...

Sen taştan mı evrimleştin güzelim... Taş gibi hatunsun :)
Kendi kendini doğuran, bitimsiz yeni bir türsün.. Taşus hatunus Fatoşus türü mesela :))

Doğum günün kutlu olsun Fatoş'um ..

Erdem Bolat dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun nica sağlıklı mutlu yıllara sevdiklerinle değer verdiklerinle birlikte iyiki doğdun :)

Aaron dedi ki...

Mutlu Yıllara :) Herşeyin gönlünce olduğu sağlık mutluluk huzur dolu nice seneler diliyorum :)

Burak Görgülü dedi ki...

Canım nice yıllara doğum günün kutlu olsun

Özgün dedi ki...

mutlu yıllar tatlı :) iyi ki varsın

Gizmo dedi ki...

tekrar nice sağlıklı mutlu yıllara, çok şanslı bir 38'liksin :) hiç göstermiyorsun ne mutlu sana! İyi ki doğmuşsun!

le carrepine dedi ki...

Ne hoş yazmışsın.. Mutluluğun mutluluğum :) 38 ha.. Loldan olgun kadına.:)

Rimedzo dedi ki...

Bir dilek tut içinde UMUT olan ve o senin olsun 38.yaşın bitmeden... Nice sağlıklı ve mutlu yaşlara...

Unknown dedi ki...

şanssızım seni 32 iyken tanıdım..
Şanslıyım iyi ki tanıdım..
seninle buyun yaşlar guzel.
Deniz , gunes , gunesın batısı..
sevgılerımle.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Bloğumun arkadaş listesindeki takılmadan dolayı bu postunuzu şimdi gördüm. İçtenlikle kutluyor, sağlıklı ve mutlu nice yıllar diliyorum.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ELİF dedi ki...

Canım..
Dilerim ki bu yaşın sana hep mutluluk ve özlemini duyduğun bütün duyguları tattırsın.
Hep yanındaki insanlar güzel yürekli olsun,
bilirim ki onlardan hiç zarar gelmez.
kISACA HER ŞEY AMA HER ŞEY YÜREĞİN GİBİ TERTEMİZ OLSUN.Mutlu yıllar...