14 Ağustos 2006

30. yaşgünü


Dün benim yaşgünümdü.. 30. yılı da devirdik.. ama nasıl devirdik, bu sorunun cevabı korkunç işte.. ileriki yılları bilemem.. ama bu otuz yılın içinde en zor ve en berbat geçen yılım otuzuncuydu diyebilirim.. şu geçen bir yıl içinde kaç kez pes ettiğimi hatırlamıyorum bile.. bir çok şey için “buraya kadarmış” dedim evet yalan değil.. hep yılbaşında geçmiş bir yılın hesabı yapılır ya.. bende bu farklı bir tarihte yapılıyor işte.. her yaşgünümde sorarım bazı soruları kendime.. nerdeyim, ne yapıyorum, ne yaptım.. hesabı görülen defterler, mezarlığa gönderilen kişiler.. bazen bir temizlik operasyonuna dönüyor benim için ağustosun 13 ü.. neden bilmiyorum ben hiç mutlu olmuyorum yaşgünlerimde.. ve sanki o gün mutlu olmak gibi bir zorunluluğum varmışçasına kendimi zorluyorum mutlu olmak için.. yoksa görünmek için mi bilinmez.. çünkü çevrenizdeki herkes yaşgünü çocuğunu mutlu görmek ister.. hem neden mutlu olmak zorundayım ki? İnsan yaşlanıyor diye mutlu mu olmalı ki:) 30 bitmiş.. herkes 20 gösterdiğimde hemfikir olsa da.. 30 bitmiş.. :)
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, daha sabahın köründe ilk mesajlar türkcell ve bonus dan geldi:) türkcell 50 sms bedava hediyesi göndermiş bana.. iyi de ben kendi yaşgünümde kime niye mesaj yollayayım ki dimi:) bonus dan bir hediye yok tabi:)
Gerçi yaşgünümü günü gelmeden önce kutlayanlar da vardı.. nam-ı diğer avukat.. daha cuma gününden arayıp kutladı, pazar günü sana ulaşamam diyerek, flickr arkadaşım banu da aynı şekilde.. bugün denizde olmam sebebiyle tüm gün telefonum kapalı olmasına rağmen bana ulaşmayı başaran arkadaşlarıma da buradan bir kez daha teşekkür edeyim..
Eee.. yaşgünü bu hediyesiz olmaz dimi :) ilk hediye
benim minik cadımdan geldi.. cumartesi akşamı beni görür görmez dayanamayıp verdi hediyelerimi.. çok zor onun için bir gün daha beklemek. Benim gibi sabırsız ne de olsa:) 2 tane kolye almış bana.. hem de aslan burcunun taşlarıymış:) ve bir de resim çizmiş; ay a giden bir uzay gemisi çizmiş, merdivenleri de var. Ve ben uzay gemisindeyim:) öyküm başlatmışken hediye verme olayını herkes devam etti:) yani ben hediyelerimi bir gece önceden aldım:) Atilla İlhan ın şiir kitapları seti.. tam 7 taneeeee:), kırmızı bir çanta ve 3 adet rengarenk bikini :)
Evet.. 31. yılımın ilk gününde kararlıyım bu yılı geçen yıl gibi geçirmemeye.. ve evet.. zor ve korkunç geçen bir yıl olabilir 30 ve ben defalarca pes etmiş olabilirim ama içimde öyle büyük bir güç var ki benim kendi kendimi iyileştirebiliyorum işte.. bu yıl farklı olacak biliyorum.
Ve o yüzden kelimelerimi, son bir aydır sürekli dinlediğim ve her dinlediğimde içimde müthiş bir dans etme isteği yaratan harika şarkıyla bitiriyorum..

(QUEEN ADREENA - JOLENE)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nice mutlu yillara komsum. Bundan boyle hep guzel gunler gecirmen, hep yuzunun gulmesi dilegiyle...
Insan hayatinda bazen oyle dalgalanmalar, ani firtinalar cikar, ama sonra durulur denizler yine... Olur oyle arada...
Yasamini aldigin nefes sayisiyla olcme sevgili komsum, nefesini kesen anlarin sayisiyla olcersen yasami, gun gectikce genclestigini goreceksin...
En guzel yillar dilegiyle...

Eray Endeş dedi ki...

çok mutlu yıllar :)

Asuman Unsal dedi ki...

mutlu yıllar :)(:
zaman dinginleştirir insanı, hep huzurlu ve sakin geçsin yılların...

Adsız dedi ki...

sendeki güç hemen farkediliyor zaten..o güç bende olsun seninki gibi bikaç tane '30.yıl' a razıyım:))) güzel we neşeli nice seneler...imzamıda atmış olayım:www :))

Adsız dedi ki...

inşallah 30.yılında yaşadıklarını bir daha yaşamazsın orti...mutlu ve huzurlu günler dileğiyle....

Adsız dedi ki...

Yollar uzar elbet zahiri bir zerdüşt peşinde
Elbet duracaktır sorgusu gergefindeki harelerin
Övgüler tesbihinde dönecektir elbet
Elbet su bulanacak, su şaraba bulanacak
......
........

Sakalında hüzün taşıyacak ebabiller ve üveyikler
Su akacak
Su akacak
Sular kanayacak
aynalarda yalanların bulaşacak kirpiklerine
........

Ey buğusu camların, ey bulut
Camlar da kırılacak
Saçların taşıyacak sıcak gölgesini gözlerinin
Tüller saracak
Üşüyen omzunu
Elbet keşiş susacak

muhabbetle..eyvallah

7.oda dedi ki...

return2 : aldığım en anlamlı yaşgünü mesajı bu, teşekkür ederim gerçekten..

eloy: teşekkür ederim..

asu : sağol canım benim..

1.anonymous yani lecarrepine :) bu imzayı nerde görsem tanırım:) deviririz dimi.. deviririz walla:)

2.anonymous yani ortim :) teşekkür ederim güzel dileğin için :)

kintaros: eyvallah arkadaşım :) harika şiirin için ve özenle yerleştirilmiş kelimeler için çok teşekkür ederim :)