23 Mayıs 2006

kırılmayan zincir..


bugün Witnessofbozacı’nın yazdığı güzel kelimeleri okuduğumda, aklıma daha çocukken duyduğum ve dönem dönem kendimi hapis gibi hissettiğim zamanlarda beynimin içinde sürekli yankılanan bir hikaye geldi..

küçük yavru fili daha doğduğu anda bacağından bir direğe zincirlemişler.. yavru fil uzun bir süre o zincirden kurtulmak için çabalamış.. ama henüz yeterli güce ulaşmadığı için zinciri bir türlü koparamamış.. aylar geçmiş yavru fil yavaş yavaş büyürken bir yandan da hep zinciri koparma çalışmalarına devam etmiş.. ama hala zinciri koparabilecek güce ulaşamadığı için sonuçsuz kalmış çabaları.. ve bir gün vazgeçmiş.. zinciri koparamayacağını anlamış!!??!! bir daha hiç denememiş.. yıllar geçmiş.. küçük fil büyümüş, kocaman olmuş.. zinciri tek denemede koparabilecek güce ulaşmış.. ama hiç denememiş.. bir ömür zincire tutsak yaşamış..

işte hepimizin bu küçük fil yavrusundan bir farkı yok!!!

(Sirenia - Voices Within)

4 yorum:

7.oda dedi ki...

ben blogunuzu dün keşfettim:) son bikaç yazınızı okudum. gerçekten güzel.. bugün de tüm epey okudum yazılarınızı..
bu arada ben dediğiniz siteden şarkıyı indiremedim, hatta şarkıyı bulamadım bile:) beceriksizim biraz sanırım. hikayesi de en az şarkı kadar ilginç..

pseudonym dedi ki...

bir iade-i ziyaret daha...
zinciri kıramayan file üzüldüm.aklıma zincirlerinizden başka kaybedecek birşeyiniz yok diyen biri geldi. acaba kucuk filden mi etkilenmiş bunu soylerken dedim birden...
neyse iyi bakınız kendinize.
blogunuzu takip listeme aldım.yeri gelmişken linkleşelim muhabbetine de cok güldüm :)

7.oda dedi ki...

"zincirlerimizden başka kaybedecek bişeyiniz yok".. düşünüyorum ama pek doğru gibi gelmiyor.. sanırım zincirlerimizi kaybettiğimiz anda (ki bu bana göre imkansız) onunla birlikte kaybedeceğiniz çok şey oluyor..

Adsız dedi ki...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»